Thursday, December 24, 2009

sebab kaw perasan kaw handsome (kot)

tadi saya pergi post office. nak register sebagai pemilih (SPRM kononnye). masuk post office terus senyum kambeng. macam mood happy gila. kenape entah. masuk-masuk post office, terus terpandang satu counter yang ada kat situ. staff POS MALAYSIA BERHAD, wow handsome! terus terkam counter tu dulu.

excuse me. nak tanya. kalau nak register for SPRM, ada their own counter or saya patut ambil nombor and tunggu turn untuk counter depan-depan ni je?

ambil je la nombor. pastu tunggu. takkan tak biasa!

ok. terus saya buat muka bengang. hey encek lelaki handsome kot, kaw memang handsome. sangat handsome. tapi terus jadi beast bila kaw cakap tengking macam tu. mana etika yang kaw belajar dulu? ergh. geram. macam nak cakap kat encek lelaki handsome kot, i hope you notice it and snap out of your ego and consciousness soon before i lose all the respect. full stop.

ok. thank you. lain kali cakap perlahan sikit takpe kot. sebab saya belum pekak.

sorry sorry. saya tertengking awak tadi.

haha. funny. kalau iye pun kaw gaduh dengan awek/girlfriend/isteri, jangan ah perempuan ini yang jadi mangsa. lol. saya seorang budak perempuan yang tak tau serba serbi and sebab itu saya bertanya. cikgu sekolah saya pesan dulu, kalau tak bertanya sesat jalan. saya tak tahu la encek lelaki handsome kot sekolah mana dulu. mungkin awak tak dapat cikgu hebat macam cikgu saya.

luv, wani..

Wednesday, December 23, 2009

sekalung penghargaan and bla bla bla mungkin

jangan baik sangat. nanti saya tersuka awak. you, you and you put a smile on my face. thank you. me loves you buddy. from the deepest of my heart, really i do. ok, emo kejab. sebabnye entah. rasa macam dihargai sangat-sangat oleh buddies terchenta. bagus ah korang. macam tau-tau untuk meng-cheer-up-kan i yang hormon tak elok bila mak bapak takde sebab pergi haji. ok. itu cerita best. tentang sekalung penghargaan.

ini cerita tak best. bila sometimes, little things that we never expect appeared to make us very haruk (haru biru). sigh. maybe sekarang hormon i entah apa-apa; unstable kott. asal ada kesalahan sikit atau ada yang tak puas oleh hati atau ada si polan yang cari nahas atau dapat sms yang bangang-bangang atau atau atau. i akan baling handphone. my goodness. handphone jadi mangsa macam kau kaya sangat wani. i no longer want to be in my very own emotional tug-of-war where i'm being pulled by myelf in all directions. tired and emotionally worn out.

bye.

luv, wani..

new baby

belog syazwani rozelan totally sudah di-make-over-kan. bila tengok belog mereka-mereka yang lain, macam best sebab simple and senang nak baca and hormon macam happy je and muka macam senyum-senyum nak tengok and bla bla bla. compare dengan layout belog syazwani rozelan yang lepas, oh my god. crowded nyah!

and one thing, jangan kaw cakap saya tiru layout si polan polan. mungkin taste kami sama. itu saja. thank you.

luv, wani..

Monday, December 21, 2009

apa cerita latest, wani?

i'm too lazy to update on whats been happening the past few days. malas dalam keterujaan. this is my darul iman and darul makmur vacay. tiada idea untuk elaborate setiap gambar. wani, kaw memang pemalas ah. expression muka mungkin boleh explain better kottt '-_-

my superrr duperr fun awesome day. take a look at these pictures.



the day before.

ok enough. thank u diatas konsentrasi yang you guyz berikan.
nak makan kueh dulu. ok bye.

luv, wani..

Saturday, December 12, 2009

speak for yourself

hye readers.
for this entry, no pictures could interpret my writings. so i decided not to put any.
sebab mood saya hanya nak menulis dan bukan nak upload :)

saya pelik ah. kelakar pun ada. tapi takpe. hak orang. tapi kenapa manusia yang pandai cakap buat kau fikir dia intelektual dalam segala hal tapi sebenarnya dia takde single knowledge about anything. macam wasting time je. full stop.

i'm away. masa untuk berlibur bersama tersayang. nantikan next entry tentang percutian hebat bersama orang-orang yang hebat. sungguh teruja.

oh, saya dah gemuk ah. benci! (-_-")
ok. bye everyone.

luv, wani..

Sunday, December 6, 2009

comell gila


why comell gila jadi tajuk. ah. tak paham. maybe setiap satu kami yang dalam gambo saje buat muka comell. saje buat buat sebab muka macam tak comell sangat (-_-")

eventho mak abah takde; me, aina and baby (siblings of gembeng) dah mula jarang nangeh. ceh jarang! macam ade jugak time time untuk nangeh tu.
but sometimes we can smile so wide until reached ears. betul betul senyum :)



baby and i. baby; shes naughty. baby je. not me. cehceh~





aina and baby; my kecintaan.



aimi fatihah with her kak long; syazwani nadiah :)



congrats baby, aina and izzaty! thanks for making my week :)


mms this gambo to mak abah @ mekah.
mak abah, kami ok! doing fine here :)
buat buat tak nampak yang baby tarek rambut aina.
itu bukan gado. tapi dah pandai manja-manja. haha.

mms yang berkesan!

to those friends yang macam tak confident; wani, bole ke jaga adik-adik tu?
weh korang! see the leg ah~
dulu yes. syazwani memang budak tak bole harap. anak manja sebab asal sikit nangeh or ngadu kat mak abah. cazens, korang tau macam mana kan~
sekarang no wory! i love being kak long. ehem ehem :)

enuf with cherish the time with your love or the precious one even with a simple thought.

luv, wani..

Saturday, December 5, 2009

miss 'em


♥ u both banyak gilak!

everything macam not in a right place without mak abah. aishh~
hilang punca bila anak sulung baru 1st time jadi betul-betul sulung.
but masih in controlled.
sometimes bila adiks nangeh sebab rindu rinduan, i TERnangeh jugak. mcm mana tu.
jangan cakap pasal emo. sebab dah tau dah.

i wonder if someday, i'll become isteri to someone.
duk jauh jauh from mak abah. pagi raya call sebab raya rumah mentua. rendang tak bole masak sebab nangeh pagi raya. mcm mana nak amek gambar raya bila celak cair. ergh.
try to berimaginasi~

semalam mak ada called.
she said, mak dah doa kat jabal rahmah dah utk u.
haha. maksud mendalam.
i laikkkk~

then, jangan kau berani cakap pasal gatal.
this is not gatal. this is masa depan!
(-_-") ececeh wani.

luv, wani..

Thursday, December 3, 2009

i love you, girls.

hello people!
watch them.
the girl with tudung hitam sgt tak senonoh :)

video

aina.baby.azreen.izzaty.me was in the video.
just for fun :)
bila cuti sem and cuti sekolah combined.
kami boring arghh!
mak abah, i miss you~
(-_-")

the video conducted by this two perempuans.

izzaty and I.

itu saje. ok babai~

luv, wani..

Wednesday, December 2, 2009

little me

if u cant handle me at my worst, u sure dun deserve me at my best.
by yours truly, me :)

luv, wani..

Monday, November 30, 2009

saye tak laku? oh tak kisah.


look at her. watch her close. she's pursuing happiness kan :)
sangat berharap all my cazen reading dis. yep. sangat berharap.
ceh. hal family pun nak kecoh. diam diam ar wani.
kejap. masih dalam mood berharap walau ape skali pun. haha. ok dah.

psttt.. nk share sumthg yg tetibe tpikir. pahtu deria trus beri ransangan untuk menulis.

its bout love.
love; kills. full stop!

love makes u misguided from ur goal. it forces u to put sumthg else at the same level of importance as u are.
get in control! stay calm oke. dengar cakap saye tau.

love mak bapak korang puas puas dulu. baru best.
ececeh. cakap camni sbb ko single wani. dah. diam!

berharap cazens bace dis entry sebab bersebab. saye dituduh oleh mereka budak tak laku. budak tak laku?? damn! haha.
saye seorang; ye cume saye yg tidak punye sesape.
konon tidak macam angah saiful, abg long, ekin, acap, rafiq, rabiatul, farah, izzaty, azreen. mereka sume in a relationship (bahasa muka buku)
itu sebab deria beri ransangan cepat cepat untuk menulis. lalu tekuar ayat ayat cinta diatas :)

tatau. tiada komen!
mayb tunggu syazwani rozelan in a relationship dulu. then saye akan sokong kamu kamu yang sudah ade balak/awek. uish. bahasa kau.
sekarang saye cuma ade boyfrenss. balak balak belum lagik.
ok babai.

luv, wani..

Thursday, November 26, 2009

kisah haji

entry for dis time, biar gambaq cipta cerite :)
(padahal no idea) toing toing toing~



at kj~





evryday mak abah kol and alhamdullilah mak abah doing fine there.
semoga mak abah dapat haji mabrur and selamat pegi selamat balik
miss u guyz terribly T_T

**************************************************************

Salam Aidiladha sume :)
tak sabar nak makan lembuuuuu..

luv, wani..

Tuesday, November 17, 2009

ini citer betul. bukan dongengan

semalam pergi watsons nak beli mende2 alah ni memandangkan muke da mcm kesan tsunami.
sume da tak terurus. hujung sem memang cmtu. sbb acek bkasih syg dgn notes, past year questions dan magazines. oh. kantoi. wani, ko tak bace buku sgt kn? (-_-")
so da cuti sem, sume kene recover. muke kasi bersih. si blackheads makin menjadi2. hangin tul.
korang try gune ni. best2. by OXY

nose pore strip utk cabut korang nye bintik segala bintik kt idung.
and oil control cleansing wipes utk lap muke secara halus hilangkan oil yg bertan2 kt muke tu. diulangi lap secara halus. dengar cakap saye.
yg paling best oil control cleansing wipes. muke tak mandi pun nampak mcm da mandi. fresh!
(macam selalu tak mandi je si wani ni)


pastu. gi area maybelline.
farah, awak tau ape kiter slalu wat kat cni kan. haha. diam.
ok ok.
mule citer balik.
saye pegi area maybelline. niat hanya 1. nk beli mascara kononnye. terpakse cakap konon sebab tak jadi beli. ni nak citer sebab tak beli. *sigh
dala napsu tgh baek nk mekap pejadah sume nih. tapi tbantut oleh sorg promoter.
cari punye cari. belek punye belek. da pilih 1.

dala ko tak bagi salam. pastu bole ckp cmni..
"..oit. mate ko da hitam. kening ko da lebat. bulu mate ko da panjang. takpayah ar beli. biar natural je.."
auww~ tima kaseh puji pujian tu. tapi hangin dgn ko jgk. sbb tak reti cakap leklok.
suara dala besar gedabak. kot ye pun nk puji mlambung pasal mate nih, agak2 r.
saye tgk kiri tgk kanan. mmg sume org tgh pndang. macam nk blink blink kan mate je.
kasi eksyen. tapi saye pemalu ok! hak~
wani, behave!

ok ok serious.
takleh trima org tegur mcmtu.
suara dala besar mcm nak tengking.
dah tu, ikut suke ati ak la nk beli ke tak.
mate hitam ke kelabu ke. ak nk jgk cantek cm org laen.
huk3~

trus letak mascara tu n blah! haha
konon hangin. da kuar watsons, tsengeh sorg2. weheee.
ade lg org cmtu. puji mcm nk carik gado.
papepon, i laikkkkk. ssh2 je ko puji. hak~
tima kaseh yek. 2 pun klu ko bace blog nih :)
buwekk!


amek kawww. mate tbeliak besar.
saye sayang mate saye. kamu pun mesti sayang mate kamu. ok dah. babai.

luv, wani..

Allah touches our hearts with love


hepy 23rd anniv mummy daddy!
haha. dan2 mummy daddy~
rewind!

hepy 23rd anniv mak abah!
alhamdullilah Allah panjangkan jodoh kalian :)
congrats!

every month abah give us pocket money. oh perkare biase utk semua family di mesia.
cuma pekare luar biase bila abah bagik mak 5notes of RM**** every month.
anak2 je dpt note yg berbeza2 bulan berganti bulan.
then i asked him. "abah, nape slalu bagik mak 5note? nape mesti 5? nape tak bagik 7 8 9 10..?"
then he answered. "bagik 5notes utk 5words.. i love u so much. so every month mak dapat 'i love u so much'.." (beliau jawab sambil angkat kening). nape tah. haha.
ouh! bru paham simbolik 5notes tuh.
auchh~ romantik! takpayah cakap tapi diorg da mengerti ssme sendiri.
i love u so much.
erm ade ssape nk give me 5? ececeh (-_-")

abah, u r the best la!
i want 2 marry someone as great as wise as smart looking as tall as handsome as awesome as understanding and as pemurah hati as youu!
pemurah hati tu yg penting (-_-")

mak, u r my angel.
*speechless*

may Allah bless both of u!
sampai mati kami sayang kamu dua. ini tak tipu.

luv, wani..

KALAU kami berjaya :)


congrats 2 team KALAU~
even short film by other grup best2, alhamdullilah award tu kite yg dapat.
harap2 pointer utk subject ni up.
kan kan kannnn~


alhamdullilah. syukur sgt sgt :)
kerja kitorang berbaloi baloiii~


wit our lecturer. encek haziq.. (psttt.. die sgt fussy! teramat sgt..)
good luck junior2!
encek haziq ni kann~ sebenarnya kannnn..
haaaa.. erghh. takot tak? takot tak?


our poster!
fuh~ sume in character.
thats why muka syazwani rozelan agak $%^!@#
amek mood lady boss yang garang (konon)
terpaksa y'all, terpaksa!


wani, separuh bunting terlindung dgn bdn gemok ko je!
almaklum.. 4 kilo ternaek suda~

nota kaki : harap maap. short film kami mayb tak dapat d uplod seperti yg dijanjikan bcoz of certain2 reason. plus; kene dapat persetujuan sume grup members utk uplod vdeo tu. dan kata putus dari mereka2 yg saye cinta, mereka juz setuju short film ini d tayangkn personally. not in a public. TQ. tp kalo u guyz dtg umah.. "samekom wani! ktorg dtg nk tgk citer KALAU.." ok! anda akn d lyn sbgai pminat no1 short film kami. popcorn bwk sendiri. sbb nk sket! hak~

nota kaki lagi : ramai da tgk KALAU (mostly my cousins) and responnya sungguh memberangsangkan.. haha. mana taknye, gelak je lebih~ sebab.. hmm sebab.. ergh.. ahhh.. ermm..
kene tgk sendiri! :)

babai~

luv, wani..

Thursday, November 12, 2009

mungkin hati saye tak same dgn hati kamu


ini tentang hati saye.

bila hati da mula bersuara, mulut kena diam.
sebab belum masenye.

bila rase sunyi, cuba berdoa supaya hati tenang..
alhamdullilah. ini jalannye :)

kesian jiwa kau wani~
kawan sesingle sekalian, korang paham camne rase ni kannn? (-_-")

oh!
ia datang bukan selalu. so tak perlu sangat nak amek tahu.
wani, kau ade keje laen!
keje DIUTAMAKAN, cita cita DIDAHULUKAN~
mak abah DIDEPANKAN!

jangan layan sangat perasaan.

p/s: entry emo ini korang anggap saje sebagai hiburan. si wani nih kadang2 tak makan saman. maen tulis je ape yang ade dalam pikiran. pastu.. juz diamkan.. aihh~

exam da nak abes! yabedabeduuuu~
jom skate! jom bowling! jom muvee! jom jom jom.. jom heboh heboh!

luv, wani..

Monday, November 9, 2009

kisah tahlil dan jeans

* my cazen rafiq, u stylo ke wat camtu? tak ponn! buwekk~

lokasi : umahku syurgaku
event : kenduri kawen. eh kenduri tahlil

sekitar kenduri tahlil; alhamdullilah ia hebat, makanan lazat!
hebat sebab umah bgema bacaan tahlil
lazat sebab .... ade sambal tempoyak and brownies. sedapppp sgt! nyum nyum~
skrg 9 nov 2009, tepat jam 8.21pm berat bdn saye meningkat!
encek penimbang berat d tepi kaki, kamu tidak tipu saye kan??
betul ni tak tipu. aishh~
eleh. baru naik 4 kilo. blum 14 kilo lagik. rilek wani rilek (-_-")

p/s: skrg sale kt mane? tolong inform. nk beli jeans. bkn da tak muat, tapii.. da tak.. hmm. ermm.. erghhh.. (nk tipu ape ni ea)

lalalala~

eh. ade lagi.
bout entry bawah ni, ramai jgk yg care.
no wory!
syazwani rozelan gonna be oke~
now she stay calm and in control :)
i dun kid myself that i'm t0o bz for that REMEH TEMEH things. haha
thx there! [korang tau sape korang]
u guyz sgt sgt supportive. yeaa~

ok babai~
sampai ketemu!

mood and berita terkini : syazwani rozelan kembali senyum :)

luv, wani..

Thursday, November 5, 2009

impact on my life

few nites i just sat quietly, thinking of sumthg i could focus my energy on.
sumtimes some things are just too obvious to be ignored.
being syazwani rozelan tak semudah seindah yang orang nampak.
aishh~ *sigh*
dis is the reason on why syazwani tak seceria dulu.
bila ade yg wat dajal. bile ade yg wat fitnah.


wani. tolong jadi kuat. jangan lemah semangat.

a simple note: [tuju khas untuk 3 orang yang terase dirinye diperkata]

note 1 :
jangan perhatikan saye dr jauh seolah2 saye ade wat kesalahan yg Erghh~
saye tak suke!
kamu hack account saye, kamu ceroboh privacy saye.. tima kaseh!
hanya Allah yg layak membalas.

note 2 :
jangan fitnah saye kacau hubungan kamu. mentality kasi ok yek.
saye dan die hanye berkawan.
sile paham.
kite same2 pompuan.
takkan la saye nk rampas hak kamu. huh~
saye penah rase sakit bile hak saye d rampas.
bodo la if saye wat bende yang same kat pompuan laen. think!
tak payah risau~
kamu lagi comellll, gorgeous, menarek tertarek dari saye.
saye takde rupe. saye sket pun takkan wat kamu terjejas. ingat tu!

note 3 :
jangan pakse saye buat sesuatu yang saye taknak. bila saye ckp taknak, saye taknak!
kamu lelaki. tolong belaja respect pompuan.
saye respect kamu sebagai kawan.

- end -

oh~
salah silap terkasar bahase harap dimaafi.
salah silap kalian alhamdullilah saye da maafkan.
i'm not the type of person that will stay angry for long, will hold grudges.
oh! saye bukan mcmtu.
but; give and take la sket.
just be nice with me. then i'll treat you nicely. simple kan? :)
it does not make a person smaller by asking for forgiveness..
but the one who forgives, owns a big heart.

cume.. saye tak suke privacy saye d ceroboh, saye tak suke dituduh bukan2, dan saye tak suke dpakse buat sesuatu yg saye taknak~
saye percaye semua orang mcmtu.

lembut saye bukan lemah..
tabah saye tak perlu pada jasad yang gagah.

takpe.
saye masih bole bersyukur.

tima kaseh kepada setiap satu kamu yang menjadikan hidup saye lebih bermakna.
senyum ini untuk kamu :)
walau tak manis, tapi ia ikhlas~

mak
abah
allahyarhamah adek mimi
adek aina
adek baby
farah
ekin
along siti
akina
azie
liena
rozie
yuyu
zaku
budak renbo
ridhwan
encek kulikutif
and..
2nd year BITMian

saye sayang kamu semua!

* a tribute to the love of my life :)

luv, wani..

i'm with the band. and you?

ladies and gentlemen..
introducing u band pujaan ati saye~
Angelika~!!
hoyeh hoyeh~
pewitt pewitt~


oh! lihat mereka.
*speechless*
a'an - mal - ayunie - key - apai


juz enjoy their song oke!
ni 1 of my feveret song by them.
..Tanya Pada Siapa..
scroll ke bwh and..
kamu akan dan pasti dan memang tjumpe video blablabla. juz click d play button.
senang bukan? (-_-")

video

lagu ini ngam dgn jiwa saye.
kamu?
jika kamu pun same, kite bole jadi bestfren ever T_T
kalau any1 yg da tersuke dis song, jom nyanyi~
lyric suda disediakan.
oh wani! kamu mmg baik~
segalanye d sediakn d cni. (-_-")
nak lebih? download sendiri!

anda komen.
- the end -

luv, wani..

Tuesday, November 3, 2009

p holiday dua ari b4 exam. bagus wani! bagus~

haha. tak bole pakai punye wani!
sesape yg da tbce entry before dis yakni nk cuti berblogging 4 a while sbb final exam (KONON)..
harap maap!
ayt 2 tak bole d gune pakai. hak~
bkn pe. 1st and 2nd paper ade gap sminggu.
lame tuuuu~
so sblum start study subject yg berikutnye, napsu nk update belog ttbe mnjelma. tah nape. (psttt...alasan!)
sbbnye teruje nk tepek gmbo cuti2 mesia ritu.

tapiiiiii~
g ikot family cuti2 mesia nih, mak wat 1 syarat.
"nk ikot bole, tp x leh mandi pool, pantai, blablabla.. buku bawak. ok?" bicara mak.
lalu wani pun menjawab, "ok"
- the end -

p/s: mak suh bawak buku je kn. klu tak bace takpe kot~
(-_-")


da kate takleh mandi pool kannnnn~
so ape lagik.
amek gambo jela..
bgus jgk kn.
takde muke ni sunburn. haha, gedik! ;p

tak dpt mandi, tgk pun jadik laaaa~

ni leh wat iklan kotex..
bebaskan diri anda dengan aktiviti2 santai bsame suar putih. haha.


erghh~
ni combine 3days punye gambo.
pandai2 la ek nk bezakan ari jumaat saptu ahad.
sila lihat warna pakaian.
sian maceh~

terperap je dlm bilik.
ape barang~ wah!
after maghrib trun lobby bwk budak kecik kemetot ni bersuke ria.
sbb cinte yg mendalam terhadapnye~ :)


haha. story time.
tgh citer pasal juon~
giler c wani nih citer pasal juon kat budak. 18PL!
tak masuk akal.
tak sedar diri penakut gak tuuu~
hoho.
ek eleh.. stakat ngn budak leh r tunjuk ke'terer'ran. apo dah~


muke takleh blah.
kening dramatik gitu~
buwekkk!

haha. anda komen!


time ni mak kol sape ek?
hmm.
* ngade bebenor anak mak tuuuu~ lalalala.

ok ok.
berakhirnye kisah seorang gadis musafir~
semoga kita semua mendapat iktibar dari ceritanye.
yg baik dtgnye dr Allah, yg buruk dtgnye dr gadis musafir td.
contoh yg buruk dr posing beliau dan sebagainye~

terimala 1 gambo motivasi yg bertajuk; ...tajuknye di bawah plis~


ya! saya bole lakukan.
ya! kami bole lakukan.
minum milo anda jadi sihat dan kuat~
minum ribena juge anda bisa jadi sihat dan kuat.. dan.. pastinye bisa hyper! :)
dapatkan di pasaran.
sekian~

luv, wani..