Wednesday, April 14, 2010

bagi menyucikan hati

hye.
saya macam dah mungkir janji sebab dulu cakap dah taknak post entry selagi final exam tak habis. tapi ini lain jadinya. hmm ala. ini pun ada kena mengena dengan exam. so takpe la kot. macam boleh counter balik. heh.


ok. mungkir janji dah mengaku.
now mengaku ini -_-" saya adalah seorang pelajar that was never a brilliant student. betul. saya perlu work twice more than others just to fit semua fakta, teori dalam otak yang comel lote ni. bukan macam kawan kawan lain. sekali selak buku, terus serap. fuyohh. korang makan apa neh. saya makan tomyam -_-" atau mungkin sebab saya malas kan. haih. ok malu nak cerita.



for the time being, saya kena plan study very well. perlu lebih konsentrasi. saya tak nak jadi say-well sangat. nak kurangkan main. nak kurangkan kacau orang. betul ni tak tipu. wuuu. pray for change. insyaAllah.


ok. ini baru intro. sekarang nak cakap sesuatu yang serius pulak.



sekarang dah nak exam, mintak maaf pada semua orang - abah pesan


pesanan itu berulang-ulang. ini mungkin sebab encek abah tahu macam mana anaknya. seorang yang banyak mulut. tak mustahil mulut ini bawa padah. cis bedebah.


okay. moving on.


kalian yang pernah sakit hati dengan cakap cakap kasar saya yang si outspoken, saya minta maaf -_-"
tolong halalkan mulut saya yang susah nak kelik stop.


pada sesiapa yang tak puas hati dengan saya, saya minta maaf juga -_-"
tolong jangan cakap belakang. just berfacebook, text atau give me a call. assalamualaikum. wani, aku ada tak puas hati dengan kau. jom jumpa. kan simple cakap depan depan. kita boleh settle cara baik kat Kenny Rogers. kau belanja.


juga nak minta maaf pada orang yang saya berhutang.
kalau ada -_-"

banyak lagi sebenarnya. dan saya minta maaf untuk semua -_-"
saya milikNya yang tak pernah sempurna.

okay tukar position. strettt ~


kepada sesiapa yang pernah maki hamun saya dulu, saya maafkan :)
yang pernah fitnah saya kononnya terhegeh-hegeh dengan boyfriend dia yang entah siapa siapa, saya maafkan :)
yang pernah kenakan saya dengan panggilan hangettt, saya maafkan :)
yang pernah tipu saya, saya maafkan :)
yang pernah kecewakan saya, saya maafkan :)
yang pernah curi harta benda saya, saya maafkan :)
yang pernah kacau saya tengah tengah malam, call konon tersalah nombor, saya maafkan :)
yang sering kacau privacy saya, saya maafkan :)
yang pernah ejek saya, saya maafkan :)
yang pernah banyak menyoal dan memaksa saya, saya maafkan :)
yang pernah tolak saya sampai saya terjatuh berdarah kat dahi, saya maafkan :)


saya bukan nak cakap yang saya ni baik tahap dewa konon mulia hati nak maafkan semua orang. NO. cuma saya tak nak hati yang kotor effect study untuk saya tempur final exam nanti. itu saje. so tolong jangan pikir macam macam yang berbaur negative, kan kita dah bermaaf maafan tadi. tak ingat la tuuu -_-"


hmm tapi.. setelah lama berfikir, i've made my point on something yang kita dah jelas sebabnya. tak semua orang suka kita dan tak semua orang sayang kita sebenarnya. kau buatlah 4juta 9ratus perenggan minta maaf, kalau dia dah benci, tak boleh nak buat apa. phew. ya Allah, jauhkan aku dari hati macam tu. amin.


dan.. kepada sesiapa yang sayangkan saya , terima kasih. itu pun sudah cukup untuk bawa doa kalian supaya saya senang dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat.

SELAMAT MAJU JAYA SEMUANYA.

nota kaki: macam tak boleh blah tepek gambar selang-seli dengan paragraph. hee ♥

luv, wani..

2 comments:

fabulous.farah said...

huhuhu..gud luck exam~

Syazwani. said...

farah, thank u! thank u! ;)